3. mája 2024

Hit posledných rokov – hausbót

Ešte pred niekoľkými rokmi bolo bývanie v hausbóte pre mnohých nepredstaviteľné. Časy sa však menia. Dnes ľudia z bytov často utekajú do prírody a sťahujú sa aj na vodu.  

Najčastejším dôvodom bývania v hausbóte je pozitívny vzťah ľudí k vode, k športovaniu a k prírode. Hitom vo svete domov na vode je tzv. mobilný hausbót, ktorého výhodou je predovšetkým ľahká a rýchla možnosť presunu.

Nie je dôležité, či hausbót využívate len v lete alebo ste zmenili svoju adresu bydliska natrvalo. O hausbót sa treba starať rovnako, ako o klasický domček. No základná údržba má určité pravidlá, ktoré nemožno podceniť. Určite chcete, aby dom na vode dlho dobre slúžil, preto pravidelne natierajte všetky drevené aj kovové časti, ktoré sú vo vlhkom prostredí veľmi namáhané.

Na správnu údržbu drevených plôch skvelo poslúži Luxol Lodný lak. Tento transparentný lak na báze rozpúšťadiel je určený na ochranu drevených povrchov vo veľmi vlhkom prostredí. Náter má stabilný lesk a zaručuje dlhodobú ochranu pred poveternostnými vplyvmi a vlhkosťou.

Údržbu železných častí vykonajte prípravkom Hammerite Priamo na hrdzu, kladívkový. Táto jednozložková antikorózna farba je vhodná do exteriéru aj do interiéru. Je špeciálne vyvinutá na aktívnu ochranu proti korózii až na osem rokov. Náter nevyžaduje základovú vrstvu a je odolný voči mrazom, vysokým teplotám aj chemikáliám.