6. mája 2024

Dobrý výhľad vďaka veľkoplošným oknám

Tak, ako sa mení svet okolo nás, menia sa aj nároky ohľadom ľudských obydlí. Súčasná architektúra plne rešpektuje požiadavky ohľadom komfortu a kvality bývania, preto v domoch a bytoch uprednostňuje veľkoplošné okná.   

Veľkoplošné okná a okenné systémy sa hrdo hlásia k architektúre dneška. Hliníkové okná a okenné systémy si získavajú čoraz väčšiu popularitu. Sú nielen krásne, ale aj stabilné a odolné voči rôznym poveternostným vplyvom. Ladia s klasickým, aj s moderným interiérom.

Prednosťou súčasných veľkoformátových okien a okenných systémov je pevnosť a odolnosť. Dokážu si poradiť s ostrými slnečnými lúčmi, s dažďom, s mrazom i s nárazovým vetrom. Ako ich vyberať? Funkčnosť okna závisí od zasklenia, správne izolovaného rámu a odborného osadenia. Kvalitné okná a okenné systémy chránia naše domovy pred zimou, teplom, prachom, hlukom i zlodejmi.

S veľkosťou okien súvisí aj svetelná pohoda v interiéri. Veľkoplošné okná doprajú maximálny kontakt s okolím. Hliník sa hodí všade tam, kde sú potrebné veľkorozmerné okná a pevné zasklenia. Je vhodný aj na unikátne rozmery, ktoré dosahujú mnoho metrové výšky a šírky. Hliníkové okná disponujú aj protihlukovou izoláciou, sú bezpečné a jednoducho sa udržiavajú.  

Vysokú úžitkovú hodnotu hliníkových okenných systémov ocenia najmä majitelia domov a bytov s veľkými presklenými plochami, ktoré sú namáhané slnkom a tlakom vetra. Samotný hliník má prirodzene dlhú životnosť, okná z neho sú technicky dokonalé, dokážu ušetriť energiu. Disponujú viacerými systémami a komponentmi, ktoré účinne bránia tepelným stratám. Od špeciálnych tesnení, cez precízne spoje, až po nadštandardné druhy zasklenia.