28. apríla 2024

Ako vyberať zimnú obuv

Väčšina z nás si aktuálne dopĺňa šatník o nové kúsky, vhodné do chladného počasia. Nové kolekcie na tohtoročnú zimu sú už dávno na predajných pultoch, no podceniť netreba ani výber obuvi, ktorá je v nehostinnom počasí rovnako dôležitá.

Tohtoročná ponuka zimných topánok a čižiem hýri skvelými modelmi. Aký typ obuvi je túto sezónu IN? Aj túto zimu budú v trende tradičné členkové modely v elegantnom i športovom prevedení. Medzi nadčasové kúsky patria vyššie varianty, ktoré sa v poslednom období tešia stále väčšej obľube – čižmy, ktoré siahajú tesne pod kolená či nad kolená. 

Pohodlná zimná obuv má byť správne tvarovaná, dostatočne mäkká a primerane teplá. Tiež má byť vzdušná a nepremokavá, aby nohám poskytla optimálny teplotný komfort aj v chladnom počasí. Obuv, ktorá dokonale sedí na nohách, je spríjemnením každého dňa.      

Pokiaľ patríte k ľuďom, ktorých bolievajú šľapy či päty, jednou z príčin môže byť aj nekvalitná stielka. V zimnom období je dobré voliť obuv s penovou stielkou a s hrubšou flexibilnou podrážkou, ktorá pri chôdzi tlmí otrasy.

Či zvyknete používať klasickú alebo odľahčenú obuv, skvelým tipom sú vložky, ktoré dokonale kopírujú tvar chodidiel. Anatomicky tvarované vložky v zimných topánkach doprajú nohám nielen väčší pocit pohodlia, ale majú aj priaznivý vplyv na klenbu nôh a pri chôdzi zmierňujú nárazy.