2. mája 2024

Masáž uvoľní svalové stuhnutia aj stres

Masáž je terapia, pri ktorej dochádza medzi dvoma osobami cez telesný kontakt k niečomu výnimočnému. Je to proces, pri ktorom masírované telo vďaka ľudskému dotyku prijíma signály na uvoľnenie.

Dobrý masér dokáže tlak a intenzitu masírovania prispôsobiť individuálnym potrebám každého človeka. Správne masírovanie prekrví pokožku, zrýchli krvný obeh a podporí vyplavenie toxických látok z tela. Dobrá masáž uvoľní fyzické i psychické napätie, dodá pocit vitality – patrí k jedinečným zážitkom.

Masážou je možné zmierniť nielen bolesti pohybového aparátu – chrbtice a končatín, ale tiež odstrániť únavu, nervozitu či nespavosť. Masáž harmonizuje fyzické telo aj psychiku. Celková dĺžka masáže má trvať toľko, koľko je každému príjemné.  

Masér pri masírovaní nanáša na telo rôzne krémy, emulzie a gély, ktoré majú hrejivé či chladivé účinky. Podľa nich pôsobí masáž buď povzbudzujúco, alebo upokojujúco. Veľmi populárne sú tiež rôzne prírodné esenciálne oleje a včelí med, ktorý má úžasné regeneračné vlastnosti.    

Akupresúra je kombináciou masáže a akupunktúry. Namiesto vpichovania ihiel sa však pri tejto metóde používa jemný či silnejší tlak prstov na konkrétne body tela, čo prináša úľavu. Tlak je vyvíjaný rôznymi spôsobmi, sila tlaku závisí od mnohých činiteľov.

Masáž sprostredkuje jedinečné zážitky – zlepšuje fyzickú i psychickú kondíciu, pôsobí antidepresívne. A na to, aby sa po masáži cítil každý ako znovuzrodení, je dobré sa zveriť do rúk odborníkov, ktorí dokážu voliť individuálny spôsob masírovania.