28. apríla 2024

Kuchyňa v minimalistickom štýle

Kuchyňa v minimalistickom štýle očarí svojou ľahkosťou, harmóniou a nadčasovosťou. Kvalitné materiály, neutrálne farby, čisté línie a jednoduché tvary – to sú hlavné atribúty súčasných moderných kuchynských liniek.  

Svetlá kuchyňa pôsobí čisto a harmonicky. Výhodou svetlých farieb je, že miestnosť vďaka nim pôsobí sviežo a opticky väčšie, než v skutočnosti je. Jednoduchosť materiálov a farieb sa vzájomne prelína – každej kuchyni dodá ten správny šmrnc.

Minimalistický štýl spája eleganciu s praktickosťou, čo je v modernej kuchyni vítané. Preto sú kuchynské linky v neutrálnych farbách stále obľúbenejšie a vyhľadávanejšie. Základom minimalistického štýlu je však aj istá miera zdržanlivosti. S dekoráciami či kvetmi je preto potrebné zaobchádzať opatrne. Navyše, v kuchyni zbytočne veľa drobných doplnkov prekáža.  

Nielen čisté línie a jednoduché tvary, ale aj praktické vnútro je v kuchynskej linke dôležité. IN sú linky so vstavanými poličkami a dobre vybaveným vnútrom. Prím hrajú výsuvné systémy a posuvné mechanizmy. A do minimalistického interiéru sa skvelo hodia vstavané varianty kuchynských spotrebičov. Čisté línie tak môžu plynule prechádzať celou kuchynskou linkou bez toho, aby boli prerušované domácimi spotrebičmi.