27. apríla 2024

BOHO štýl a pohodlné bývanie

Uvoľnený bohémsky štýl – BOHO štýl sa často aplikuje nielen v móde, ale aj v bývaní, pretože poskytuje pohodlie a slobodu, umožňuje spontánnosť. Vyžaruje pozitívnu energiu a optimizmus, životu dodáva radosť.

BOHO je originálny a unikátny štýl, ktorý v bývaní preferuje ekologické prvky. Nechýba mu kreativita, príťažlivosť a nevšednosť. Ukrýva v sebe krásne farby, vzory a zaujímavé textúry. Je nežný, romantický, plný umeleckých prvkov.

Bohémsky štýl vnáša do obydlia pokoj, nenútenosť a bezstarostnosť. Jedná sa o neprehliadnuteľný štýl, ktorý súčasnému interiérovému dizajnu udáva mnoho nových trendov. Je založený na pozitívnom vzťahu k prírode, preferuje umelecké a ručne vyrábané výrobky, tiež živé rastliny v hojnom počte.    

Štýl je kombinácia prvkov hippies a prírodných materiálov – drevo, prútie, slama, ratan, korok, juta, kameň, koža, ľan, zamat, hodváb, bavlna a iné. Prírodné materiály a zemité farby sú nosnými prvkami interiérov zariadených v bohémskom štýle.

Na textíliách sa často nachádzajú prírodné motívy – tropické rastliny, palmové listy a exotické kvety, ale aj rôzne geometrické obrazce. Na kobercoch, závesoch, obrusoch či vankúšoch sú typické rôzne aplikácie, čipky a strapce.