2. mája 2024

Jesenné leňošenie a sladké nič nerobenie

Hoci je leto nenávratne za nami a z letnej dovolenky nám zostali už iba spomienky, ani cez jeseň sa netreba poddávať zlej nálade. Veď práve toto obdobie ponúka veľa možností venovať sa viac sebe a svojim záľubám.

Aj tento rok už jeseň prebrala vládu nad krajinou a nám nezostáva nič iné, len sa tomu prispôsobiť. Čo pomôže prekonať chladné, veterné a daždivé dni, aby boli čo najpríjemnejšie?

V tomto období sa nenechajte zaskočiť chladom a vyzbrojte sa do sychravého počasia novým teplým oblečením. Vyrazte na nákupy a potešte sa zo zvrškov, ktoré vás zahrejú a podčiarknu váš štýl.  

Vyberte si poriadny kabát či bundu, ktorú len tak vietor neprefúka a dážď nepremočí. A pokiaľ si potrpíte vo svojom šatníku na nadčasové kúsky, zainvestujte do modelov, ktoré vydržia aj niekoľko sezón. 

Jeseň je ako stvorená na domáce leňošenie. Po nákupoch sa zababušte do teplej deky, uvarte si bylinkový čaj a zapáľte sviečky. Využite dlhé, chladné večery na oddych a na záľuby, na ktoré vám počas leta nezostával čas.   

Plamienky sviečok navodia dojem útulnosti, mäkké vankúše a teplé deky poskytnú potrebné pohodlie. K jesennej idylke tradične patria okrem sviečok aj svietidlá s teplým, žltým svetlom, pri ktorom sa dobre odpočíva.

Užite si chvíľky, ktoré môžete mať len pre seba a venujte sa tomu, čo vás baví a napĺňa. Doprajte si relax – voňavý kúpeľ s bublinkami, vypočujte si dobrú hudbu, pozrite si obľúbený seriál alebo si prečítajte knihu, na ktorú ste sa už dlho tešili.       

V pohodovej domácej atmosfére sa aj dlhý, ponurý večer s obľúbenými koníčkami stane oveľa príjemnejším. Prajeme vám čo najkrajšiu jeseň, priatelia – veľa pekných zážitkov a dobrej nálady pri jesennom leňošení.