28. apríla 2024

Kúpeľňa podľa najnovších trendov

Na trhu sa neustále objavujú novinky ponúkajúce taký komfort v kúpeľni, o akom sa ľudstvu ešte pred pár desaťročiami ani len nesnívalo. Ako mnohé iné vynálezy, ani bidet nebol objavený len tak, ale až na základe dlhodobého vývoja.    

Hygiena na toalete je kľúčová kvôli prevencii pred rôznymi chorobami. Preto výber keramiky na osobnú hygienu je veľmi dôležitý a dobré je uprednostniť také modely, ktoré vďaka moderným technológiám prirodzene chránia zdravie celej rodiny a maximálne prispievajú k čistote v kúpeľni.

Hoci bidet nie je v našich končinách bežnou súčasťou všetkých domácností, dnes už stále viac ľudí vie, že očista intímnych partií vodou je k telu šetrnejšia – zamedzuje možnosť vzniku drobných odrenín a je efektívnejšia aj v boji s mikróbmi.

Dnes je ponuka bidetov veľmi široká, vybrať si možno buď klasické závesné alebo stojace keramické bidety, tiež rôzne sedadlá, klozety s integrovanou spŕškou a súpravy, ktoré pomáhajú na toalete udržiavať vysoký hygienický štandard.

Pri výbere bidetu je však potrebné zvážiť nielen typ a rozmery, ale aj druh povrchovej úpravy a zaoblené tvary, ktoré môžu zjednodušiť údržbu na minimum a značne predĺžiť aj životnosť výrobku.

Dnes sú bidety v ponuke so sedadlom alebo bez sedadla. V trende sú elektronické bidety s možnosťou nastavenia teploty vody, tlaku vody aj vzduchu – presne podľa individuálnych potrieb užívateľov.

Pokiaľ v rozmerovo menšej kúpeľni nie je pre klasický bidet dostatok miesta, praktickým riešením je inštalácia spŕšky hneď vedľa toalety. Vyskúšajte!