27. apríla 2024

Sauna – plnohodnotný relax a regenerácia

Z potravín a z ovzdušia sa denne do ľudského tela dostávajú ťažké kovy, voľné radikály, vírusy a baktérie. Ako sa ich zbaviť? Z organizmu sa toxíny uvoľňujú spravidla štyrmi spôsobmi – cez pečeň, obličky, pľúca a pokožku. Preto dobrým tipom na detoxikáciu je nielen vhodné stravovanie a pohybové aktivity, ale aj pobyt v saune.

Sauna je miesto ako stvorené pre telesnú a duševnú regeneráciu, stala sa prirodzenou súčasťou zdravého životného štýlu. Či sa jedná o klasické saunovanie v suchej saune, infračervenej kabíne alebo v pare, pobyt v každej saune pozitívne ovplyvňuje fyzické telo i psychiku.

Saunovanie z tela vyplavuje škodliviny, pozitívne pôsobí na látkovú výmenu. Dokáže naštartovať ozdravné regeneračné procesy – podporiť imunitný systém, stimulovať  imunologické reakcie a cievny systém.

Pobyt v saune prekrví pokožku, reguluje aj obsah tuku na jej povrchu. Podporuje prirodzenú elasticitu kože a zabraňuje jej vysúšaniu. Tiež optimalizuje prísun výživných látok cez pokožku.  

Saunovanie patrí k tým aktivitám, ktoré pomáhajú chrániť ľudstvo pred mnohými civilizačnými chorobami. Má množstvo skvelých účinkov aj na pohybový aparát – uvoľňuje stuhnuté svaly, šľachy a kĺby.

Parný box či infračervená kabína v domácnosti je dnes celosvetovým trendom. Ak je sauna situovaná v domácom prostredí, poskytuje maximálny komfort pri fyzickej regenerácii a plnohodnotnej relaxácii v pohodlí domova.