3. mája 2024

V lete sú v trende prúžky

V letnom období tradične hýbu svetom módy prúžky, ktoré vzbudzujú pozornosť. Jedná sa o jeden z najmódnejších motívov a pokiaľ žiaden podobný kúsok vo svojom šatníku nemáte, ešte to môžete napraviť.

Niektoré módne trendy sa cyklicky vracajú, iné dlhodobo pretrvávajú a práve prúžky na letných odevoch patria medzi nestarnúcu a rokmi overenú klasiku.

Letno tradične so sebou prináša mnoho krásnych farieb a spolu s nimi vítame vo svojich šatníkoch aj vzdušné, pruhované zvršky, ktoré zaujmú na prvý pohľad na elegantnom aj športovom oblečení.

Letné odevy s prúžkami sú skvelým nástrojom na vyjadrenie vlastného štýlu – či sa nachádzajú na oblečení v podobe tenších či hrubších pruhov, vertikálne alebo horizontálne – na pánskych, dámskych alebo detských modeloch.

Úzke aj široké prúžky sú večné. Tie zvislé navyše dobre pôsobia aj na postave plnších tvarov – dodajú šmrnc a sú vhodné na takmer každú príležitosť. Letný námornícky štýl je skrátka IN.  

Prúžky v rôznych obmenách sa objavujú na letnom oblečení pravidelne každú sezónu. Zaujmú v kombinácii dvoch farieb, aj vo viacerých farebných variantoch.

Pruhované látky patria k nadčasovým, pôsobia mladistvo a pristanú každej žene. Kto chce staviť na istotu, ten sa zvodným slušivým prúžkom vo svojom letnom šatníku nevyhýba.