27. apríla 2024

Svadobný deň ako z rozprávky

Sobáš je životný míľnik v živote každého človeka. Svadobný deň je okamih, ktorý si väčšina z nás pamätá po celý život. Nemusí byť dokonalý – naplánovaný do poslednej bodky a do každého detailu, stačí ak je šťastný a radostný.   

Aj vy práve teraz stojíte pred rozhodnutím, či si svadobné šaty kúpiť alebo požičať? Vzhľadom na fakt, že ich nevesta aj ženích použijú len raz, zapožičanie odevov je samozrejme výhodnejšie. Pokiaľ nepatríte medzi páry, ktoré si chcú svoje svadobné šaty odložiť na pamiatku, využitie služieb svadobných požičovní je určite praktickejšie.   

K romantickým svadobným šatám dobre ladia svadobné topánky potiahnuté hodvábom či saténom, no s výškou opätkov to netreba prehnať. Vhodným riešením je kúpa svadobných lodičiek či sandálikov s takými opätkami, na aké je žena bežne zvyknutá, aby sa vo svoj svadobný deň mohla cítiť pohodlne.      

Nielen šaty a topánky, ale aj vlasy a mejkap prispievajú k dokonalému vzhľadu nevesty. Svadobný účes a líčenie by mali preto pôsobiť bezchybne po celý deň aj v prípade, ak mladomanželka pred oltárom vyroní zopár sĺz od dojatia.       

Svadobné obrúčky sú symbolom lásky a novej cesty životom, na ktorú sa zamilovaný pár po sobáši hodlá vydať spoločne. Z estetického hľadiska je dôležitý tvar svadobných prsteňov – plochý, zaoblený, pologuľatý či guľatý. Z praktického hľadiska je podstatný druh kovu, textúra a hlavne presná veľkosť.

Pri výbere svadobných prsteňov záleží len na vkuse budúcich manželov – aký dizajn a štýl šperkov snúbenci preferujú. Obrúčky môžu mať lesklý, matný alebo štruktúrovaný povrch, no môžu byť aj gravírované či ozdobené drobnými drahokamami.  

Medzi najpopulárnejšie svadobné kytice patria kytice v tvare gule a pologule. Nie zriedka si však nevesty vyberú aj tvar vejára či kaskádový typ kytice, z ktorej kvety padajú smerom nadol ako vodopád. Medzi TOP ozdoby do svadobných kytíc patria čipky, perličky a exotické visiace trávy.