27. apríla 2024

Čo nepodceniť pri zariaďovaní kuchyne

Moderná kuchyňa obľubuje kvalitné materiály, ktoré sa ľahko udržiavajú, dlho vydržia a robia radosť. Mixovanie a prepájanie štýlov je súčasným trendom pri zariaďovaní domácností. Čo však nepodceniť pri zariaďovaní kuchyne?   

Dnes sú pri zariaďovaní kuchyne prípustné rôzne kombinácie, opatrnosť sa odporúča len pri výbere farieb, kde je namieste striedmosť. Vzhľad sektorových kuchynských liniek je často oslnivý, no pokiaľ si vo svojej kuchyni potrpíte na originálne kúsky, vtedy je kuchynská zostava vyrobená na mieru tou najlepšou voľbou.

Pri kuchynskom nábytku na mieru si vyberiete nielen materiál, farbu, veľkosť a tvar presne podľa svojej chuti, ale aj vnútorné vybavenie skriniek a zásuviek, ktoré výrobcovia radi prispôsobia vašim individuálnym požiadavkám. Najmä kuchyňa v otvorenom priestore je miesto, kde peknú a praktickú kuchynskú linku obzvlášť oceníte.  

V posledných rokoch sa stále častejšie kuchyne prepájajú s obývacími izbami a ak kuchynská linka nie je situovaná vo vlastnej vyhradenej miestnosti, trendom súčasnosti je, využiť každý centimeter štvorcový priestoru čo najúčelnejšie. Preto sú tak populárne kuchynské bloky od podlahy, až po strop. Takáto kuchynská zostava pôsobí ako jednoliata stena, opticky priestor zväčšuje a navyše, v jej útrobách nájde svoje miesto aj množstvo sezónnych vecí, ktoré sa v domácnosti nevyužívajú príliš často. V kuchyni sa v linke dobre uplatnia aj flexibilné zasúvacie panely a nezabudnite ani na praktické vnútorné vybavenie.

Pokiaľ varíte v otvorenom priestore, pri výbere elektrospotrebičov do kuchynskej linky nepodceňte kvalitu digestora. Aj zabudovaná rúra má mať správne vyriešené odvetrávanie prebytočnej pary a vhodnú tepelnú izoláciu. V dobre navrhnutej kuchyni rada trávi svoj čas nielen gazdinka pri práci, ale aj ostatní členovia domácnosti pri stolovaní a pri rodinných posedeniach.     

Moderná kuchynská linka v sebe spája požiadavky nadčasového dizajnu v kombinácii s praktickými úložnými priestormi a technologicky vyspelými prístrojmi. Pri jej výbere je potrebné dbať na množstvo detailov, ktoré zásadne ovplyvňujú to, ako sa v kuchyni budete cítiť.