28. apríla 2024

Nesmrteľné módne vzory – káro a pásiky

Svet módy dnes preferuje nielen viditeľné farby, ale aj vzory. Prečo neskúsiť upútať oblečením, ktoré má káro či pásiky? Stačí vybrať kúsok, ktorý v sebe nesie nadčasové posolstvo tohto vzoru a zalichotí vašej postave. 

Aj túto sezónu si vzory užívajú pozornosť v rôznych podobách. Káro a pásiky sú nesmrteľným módnym trendom. Vraj nie sú vhodné na každú postavu, no ak si zvolíte správny strih, dĺžku a šírku odevu, tak sa nemusíte obávať, že by vás káro a pásiky opticky rozšírili. Práve naopak.  

Medzi obľúbené kúsky v šatníku nejednej ženy patrí károvaná sukňa, nohavice či prechodné sako. Károvaný kostým je nielen elegantný, ale aj funkčný a komfortný. Využiť sa dá do práce, aj vo voľný deň. Je nesmierne variabilný a navyše – sako, sukňa i nohavice sa dajú nosiť aj samostatne, výsledkom čoho je vždy iný a zaujímavý vzhľad.

Kárované oblečenie je trendy v každom ročnom období a je vhodné na rôzne príležitosti. Ideálny je model s jednoduchým strihom, ktorý stačí doplniť vhodnými doplnkami. Investovať do originálneho károvaného kúsku sa jednoznačne vyplatí. Pri správnom výbere strihu si žena môže byť istá, že práve káro a pásiky rafinovane zakryjú aj drobné nedostatky postavy.

Vertikálne pásiky dokážu postavu výrazne zoštíhliť. Pokiaľ máte plnšie tvary, stačí zvoliť tento variant. Štíhlejšie ženy môžu naopak siahnuť aj po oblečení s horizontálnymi pásikmi. Už nejaký čas sú populárne nielen tričká a šaty, ale aj nohavice s postrannými pásikmi. Tento trend je možné vidieť nielen na športových teplákoch, ale aj na elegantných nohaviciach.

To, že sa v dámskych šatníkoch objavili nohavice s pásikmi nie je žiadnym prekvapením. Je však dobré vedieť, že pásiky i káro sa kombinujú vždy len s jednou farbou, inak by výsledný efekt mohol pôsobiť nesúrodo. A tiež je potrebné k týmto odevom vyberať obozretne doplnky, aby outfit nepôsobil gýčovo.