28. apríla 2024

Optimizmus je ako slnko, ktoré rozjasní deň

Zdraví, šťastní a úspešní ľudia majú obvykle optimistické myšlienky. Plne ovládajú svoju myseľ – najčastejšie myslia na to, čo chcú dosiahnuť a premýšľajú o veciach, ktoré ich napĺňajú radosťou a prinášajú im blahobyt.             

Nie náhodou sa hovorí, že „naše myšlienky sú plátno, na ktoré maľujeme obraz svojho života“ a že „kto má pozitívne myšlienky, ten prinesie slnko všade, kam príde“.

Tiež sa hovorí, že šťastný život vychádza z pokoja mysle a že cítiť sa byť šťastný je vecou voľby, nie náhody. Je mnoho krásnych výrokov, ktoré podporujú pozitívne myslenie a preto vám niektoré z nich prinášame.      

Sľúb si, že budeš tak silný, že ti nič nenaruší mier v duši, že budeš hovoriť len o zdraví, šťastí a úspechu, že všetky veci a situácie budeš vidieť vždy z tej lepšej stránky a že myseľ si naplníš optimizmom.

Čo je dobré vedieť? Že kto rozdáva lásku, vracia sa mu radosť a kto rozdáva radosť, vracia sa mu láska, pretože život je ako zrkadlo a každému sa vracia jeho vlastný obraz.

Láska a láskavosť nikdy neprídu nazmar. Vždy menia život človeka k lepšiemu. Sú požehnaním pre toho, kto tieto dary prijíma a sú požehnaním aj pre toho, kto ich rozdáva.

Je dobré vedieť, že úsmev je tá najlepšia zbraň v boji proti nepriazni osudu a že krásne myšlienky budujú krásnu dušu, ktorá podporuje dobrú náladu. Každý deň sa dá niečo pekné zažiť, nech sme kdekoľvek.

Všetci vieme, že šťastie je niečo, čo si nemôžeme kúpiť, no môžeme si ho navzájom priať. Preto nezabudnite každý deň hľadať v ľuďoch len to najlepšie a keď to nájdete, tak im to aj povedzte!