26. apríla 2024

Ako vybrať sedaciu súpravu

Moderná pohovka má obohatiť interiér po každej stránke – má byť nielen krásna, ale aj pohodlná. Má mať prívetivé farby, mäkké čalúnenie, kvalitný poťah a zaoblené tvary, ktoré doprajú komfort v každom smere.   

Čo nepodceniť pri výbere sedacej súpravy? Tak ako farby, rovnako sa menia aj trendy v oblasti konštrukcií pohoviek. Geometrické tvary, ktoré dominovali v minulých rokoch, dnes vytláčajú tvary mäkké a zaoblené. Variabilita a jednoduché polohovanie patrí k prioritám súčasnosti.

Od moderných pohoviek sa dnes vyžadujú nielen ideálne ergonomické parametre, ale aj praktické prídavné zariadenia – taburety a podnožky. Okrem konštrukcie a čalúnenia hrá podstatnú úlohu tiež poťahová látka. Velúr je obľúbený už niekoľko rokov, no aktuálne sa do popredia dostávajú hlavne prírodné materiály – koža, vlna a ľan.

Moderné poťahové látky sú dnes viac odolné voči oderu a výrazne sa zjednodušila aj ich údržba. Čo sa farieb týka, sedacie súpravy sýtych odtieňov skvelo oživia každý interiér. Hnedá, šedá, smaragdová, horčicovo žltá a červená v priestore podporujú optimistickú náladu.

Sýta zelená so štipkou tajomnosti patrí k vznešeným odtieňom. Sedačka tejto farby vyvoláva honosný dojem a je ideálne nápadným doplnkom interiéru, podobne ako elegantná a vkusná tmavomodrá pohovka.