28. apríla 2024

Osvetlenie podľa najnovších trendov

Staňte sa umelcami, dizajnérmi a dekoratérmi! Skrášlite si svoj domov svietidlami, ktoré miestnostiam dodajú šmrnc. Nevšedne zariadené priestory si zaslúžia aj nevšedné svetelné zdroje, ktoré sú nielen pekné, ale aj praktické.    

Osvetlenie v domácnosti má byť kvalitné, flexibilné a ľahko nastaviteľné, aby svietidlá bolo možné prispôsobiť rôznym využitiam. Vhodne rozmiestnené svetelné zdroje poskytujú interiéru nielen funkčnosť, ale aj príjemnú atmosféru.

Svetlo v domácnosti je jedným z najdôležitejších aspektov komfortného bývania. Svetlo zo svietidiel dokáže v miestnosti vytvoriť aj dojem väčšieho priestoru a vhodne presvetlené miestnosti vďaka tomu pôsobia nielen krajšie, ale aj útulnejšie.

Prirodzené aj umelé osvetlenie významne ovplyvňuje svetelnú pohodu v interiéri a je dobré vedieť, že umelé osvetlenie môže mať rôzne farebné odtiene a tiež rôznu intenzitu svetla – stačí si len správne vybrať.

Studený odtieň svetla je dobré voliť napríklad do kúpeľne, teplejšie odtiene sa hodia na zútulnenie obytných priestorov. Svietidlá s teplým svetlom je dobré inštalovať do spální a obývačiek, pretože navodzujú pocit pohody a harmónie.

Ak sa práve chystáte zariaďovať domácnosť, vyskúšajte kombináciu centrálneho svetelného zdroja s doplnkovými. Na výber máte stropné, závesné, nástenné, stolové a stojanové svietidlá, ktorými poľahky vytvoríte náladu podľa želanej potreby.