2. mája 2024

Dámska garderóba a tohtoročné trendy

Dámska móda sa neustále mení a textilný priemysel prináša každú sezónu niečo nové – originálne a atraktívne. Pokiaľ vás zaujíma, aké sú tohtoročné trendy v segmente dámskych spoločenských šiat, tú sú niektoré z nich.   

Aktuálne sú v kurze dlhé aj kratšie modely dámskych spoločenských šiat, priliehavých aj voľnejších strihov. Návrhári ich skrášľujú najrôznejšími doplnkami – výšivkami, flitrami, kamienkami, perličkami, mašľami a inými ozdobami.

Jednoduchší dizajn šiat je často obohatený o stuhy alebo mašle, ktoré modelom dodávajú jedinečný šmrnc. Nadčasové volány sa umiestňujú nielen dole na sukni, ale tiež na ramenách alebo rukávoch.

Ani túto sezónu nechýbajú hlbšie výstrihy vpredu či na chrbte, ktoré spoločenským šatám dodávajú odvahu a aktuálne patria k ústredným prvkom moderného dizajnu dámskych spoločenských šiat.

Na spoločenských šatách mimoriadne dobre pôsobia dlhšie rozparky, ktoré sa právom pýšia svojou zvodnosťou. Medzi pomerne nové trendy patria zadné zipsy, ktoré sú zámerne viditeľné a nie skryté.

Aktuálne sú IN aj spoločenské šaty s rôznymi vzormi – kvetinové, geometrické, zvieracie a iné motívy, ktoré posúvajú dizajn dámskej spoločenskej garderóby na celkom inú úroveň.           

Čo sa čipky týka, v súčasnosti sa čipky používajú ako drobné ozdoby v rôznych častiach šiat, no populárne sú aj celé šaty z čipiek, pričom oba varianty sa tešia rovnako veľkej obľube.