2. mája 2024

Skrášlite si domácnosť živými rastlinami

Aby aj všedné dni priniesli pohodu a dodali chuť do života, je dobré mať kvety nielen v záhradke, na balkóne či na terase, ale aj v interiéri. Izbové kvety skrášľujú prostredie, do domácnosti vnášajú pozitívnu energiu.

Ľudia si svoje príbytky oddávna skrášľujú kvetmi, ktoré patria ku nekonečnému zdroju krásy a inšpirácie. Rastliny vďaka svojmu vzhľadu a vôni prinášajú do domácnosti pocit vitality a napĺňajú ju životom.

Aj vy milujete prírodu a kvety? Ak ste nadšenými pestovateľmi izbových rastlín tak vedzte, že okrem príjemnej atmosféry, ktorú v domovoch zeleň vytvára, mnohé rastliny dokážu z prostredia pohltiť aj rôzne škodlivé látky.

Izbové kvety čistia vzduch, odstraňujú z neho formaldehyd, benzén a trichlóretylén, ktoré sa do ovzdušia uvoľňujú z nábytku a zo stavebných materiálov. Ak sú izbové kvety v interiéri spokojné, vnášajú do neho harmóniu a stimulujú nás k aktivite.

Kvety dodajú priestoru život, nehu, krásu, vôňu a farby. Vytvárajú v obydliach oázy zelene a sú aj skvelým dizajnovým doplnkom našich domovov. Živé rastlinstvo vnáša do priestoru pocit rodinného zázemia a útulnosti.