28. apríla 2024

Komfort v interiéri vďaka klimatizácii

Ľudia, ktorí preferujú zdravý životný štýl, venujú svoju pozornosť aj vnútornej klíme v domácnosti. Vedia, že moderná klimatizácia nie je len o regulácii teploty, ale aj o regulácii vlhkosti a o čistom vzduchu v interiéri.      

Kvalitnú klimatizáciu väčšina z nás ocení najmä v lete. Keď leto začne dýchať svojim teplým dychom do ľudských obydlí, pre mnohých prestávajú byť horúce dni príjemné. Ostré slnečné lúče a sálavé teplo z okolitých budov je obvykle potrebné eliminovať aj účinnejším spôsobom, než len tieniacimi prvkami. Túto úlohu zastane na výbornú domáca klimatizácia, ktorá v interiéri zabezpečí ideálny teplotný komfort. Niektoré klimatizačné jednotky len chladia, iné dokážu vzduch aj ohriať, zvlhčiť, filtrovať a odstrániť z neho choroboplodné častice.    

Moderné klimatizácie vďaka inovatívnym technológiám spájajú v sebe komfort, vysokú energetickú efektívnosť a spoľahlivosť. Zaručujú šetrenie energií, peňazí a životného prostredia. Disponujú filtrami, ktoré odstraňujú zo vzduchu baktérie, vírusy, pachy a prach. A navyše, modely so zabudovanou umelou inteligenciou vďaka senzoru pohybu osôb miestnosti chladia bez toho, aby človek cítil pohyb chladného vzduchu. Takéto klimatizačné jednotky možno ovládať aj hlasom. Buď prostredníctvom hlasového asistenta, alebo cez mobilnú aplikáciu. Ak dom disponujete inteligentným systémom elektroinštalácie, vtedy aj klimatizovanie interiéru riadi počítač, ktorý výkon klimatizácie reguluje automaticky, presne podľa aktuálnej situácie.

Výber je možný z množstva druhov nástenných, okenných a mobilných klimatizácií. Vnútorné klimatizačné jednotky sa v miestnosti obvykle montujú pod strop alebo pod okno. Vonkajšie klimatizačné jednotky je možné umiestniť na balkón, terasu, fasádu či na strechu rodinného domu. Pri výbere dbajte nielen na cenu, ale aj na efektívnosť, hlučnosť a spôsob inštalácie konkrétneho modelu.