27. apríla 2024

Máj – mesiac lásky a plodnosti

Máj je považovaný za najkrajší mesiac v roku. Keď je jar v plnom prúde a pomaly sa blíži leto, viacero zamilovaných párov sa v tomto čase rozhodne vstúpiť do manželstva. Manželstvo patrí k významným životným rozhodnutiam a je preto prirodzené, že svoj svadobný deň chce každá nevesta i ženích prežiť romanticky.

Svadby súčasnosti sa veľmi nepodobajú na tie, aké si pamätajú naši starí rodičia. Zmenila sa nielen móda a gastronómia, ale aj štýl osláv. Dnes stále väčší počet snúbencov využíva služby svadobných agentúr, ktoré dokážu zabezpečiť takmer všetko tak, aby vysnívaný deň „D“ bol pre novomanželov dokonalý a dobre zapamätateľný.  

Je dôležité, aby nevesta aj ženích mali pred kúpou svadobného oblečenia aspoň približnú predstavu o strihu, farbe a štýle svojich šiat. Pri výbere by však mali zohľadniť najmä typ svojej postavy – svoju výšku, hmotnosť či farbu vlasov a mali by myslieť tiež na to, aby ich oblečenie spolu dokonale ladilo.  

Každá nevesta chce k oltáru kráčať krásna. Módne salóny ponúkajú okrem áčkového a empírového strihu tiež rôzne iné romantické strihy svadobných šiat, pri ktorých je sukňa dole veľkolepo – princeznovsky rozšírená. A veľkej obľube sa tešia aj moderné korzetové svadobné šaty so živôtikom, s ramienkami i bez ramienok.

Obrúčky sú jediný šperk, ktorý nosí človek po celý život. Pokiaľ sa neviete rozhodnúť, aké svadobné prstene zvoliť, je dobré vedieť, že čím sú prsty dlhšie, tým lepšie na nich vynikne hrubšia obrúčka a naopak. Krátkym prstom pristanú tenšie profily obrúčok. IN je aj vsadenie drobných drahokamov.

Vo svadobných kyticiach sa z celoročne dostupných kvetov najčastejšie objavujú ruže, frézie, ľalie a gerbery, no prvú priečku v rebríčku popularity zastávajú sezónne kvety, ktoré sú charakteristické pre konkrétne ročné obdobie sobáša. Či sa rozhodnete pre svadobnú kyticu v tvare gule alebo vejára, vždy je možné ozvláštniť jej vzhľad čipkami či perličkami.