28. apríla 2024

12 najznámejších typov dámskych kabeliek

Svet dámskych kabeliek je veľmi rozmanitý a rôznorodý, ukrýva v sebe množstvo tvarov, materiálov, farieb a štýlov. Ponúka obrovské tašky, kde sa zmestí nákup na celý týždeň aj mini kabelky, ktoré pojmú do svojich útrob nanajvýš kľúče, mobilný telefón a malú peňaženku.       

Módni návrhári a výrobcovia venujú výrobe dámskych kabeliek veľkú pozornosť a niektoré modely vyrábajú len v špeciálnych limitovaných edíciách. Spoločným menovateľom kvalitnej kabelky však nie je len dizajn v zmysle najnovších trendov, ale aj trvácny materiál krásny na pohľad a príjemný na dotyk.

Z akých základných typov dámskych kabeliek možno vyberať? Baguette – malá módna taška podlhovastého tvaru. Clutch – spoločenská listová kabelka aj bez popruhov a rukoväte. Wristlet – drobná kabelka s malým uchom, ktorá sa nosí na zápästí.

Messenger – menšia kabelka s ramenným popruhom alebo rukoväťou. Hobo – malá alebo väčšia kabelka v tvare polmesiaca. Barrel – podlhovastá, zaoblená kabelka v tvare valca. Flap – kabelka s chlopňou, ktorá sa uzatvára cvokom alebo gombíkom.

Saddle – kabelka s oblým dnom a s oblými rohmi. Bucket – taška v tvare mecha alebo košíka. Doctor – väčšia kabelka s pevnou konštrukciou a držadlami. Tote – veľká kufríková vystužená taška s krátkymi rúčkami. Shopper – priestranná nákupná taška. Svet dámskych kabeliek je skutočne veľmi rozmanitý a rôznorodý, stačí si len správne vybrať!