4. mája 2024

Skvelé ovlaženie počas leta v záhrade

Záhrady majú ľudia z rôznych dôvodov. Niekto chodí do oázy zelene a nikdy nekončiacej harmónie najmä pracovať, iný relaxovať, no matka príroda vždy všetkých rovnako dobije svojou pozitívnou energiou.    

V horúcich letných dňoch každému dobre padne tak pri práci, ako aj pri oddychu príjemné ovlaženie. Pokiaľ si chcete v záhrade dopriať skutočný komfort, dobrým tipom je záhradná sprcha. 

Je viac ako isté, že záhradná sprcha je výborný pomocník, ktorý ponúka od skorej jari do neskorej jesene blahodarnú vodu nielen na očistu, ale aj na príjemné osvieženie. Vďaka exteriérovej sprche je radosť v záhrade pracovať i oddychovať aj v horúčavách.

Súčasný trh ponúka moderné sprchové systémy do exteriéru, ktoré môžu mať nielen klasické pripojenie na studenú a teplú vodu, ale k dispozícii sú aj solárne sprchy, v ktorých sa voda ohrieva bez toho, aby záhradkár musel siahať kvôli ohrevu do peňaženky.

Záhradnú sprchu si môžete vybrať buď so zásobníkom vody, ukrytom v tubuse sprchy alebo v podstavci, ktorý má však obvykle pomerne malú kapacitu. Na trhu sú jednoduché aj komfortné modely, ktoré disponujú teplotným termostatom, bezdotykovým ovládaním a rôznymi inými vymoženosťami.

Nastavenie výšky a druhu prúdu vody sú samozrejmosťou a čo sa materiálov týka, každá záhradná sprcha by mala spĺňať dve základné kritériá – odolnosť voči UV žiareniu a odolnosť voči mrazu, keďže sa v exteriéri nachádzajú celoročne.