28. apríla 2024

Najkrajšie sviatky v roku – Vianoce

Každý rok zažijeme určitý okamih, kedy vo vzduchu začneme cítiť Vianoce. Tá chvíľa môže prísť hocikedy – so žiarivou výzdobou na pouličnom osvetlení, s prvou snehovou vločkou alebo vtedy, keď začujeme melódiu vianočnej koledy.        

Nech pre každého začína to pravé vianočné obdobie v ktoromkoľvek okamihu, pravdou je, že tento rok sú už sviatky predo dvermi. A pokiaľ práve rozmýšľate nad tým, ako vyzdobiť svoju domácnosť čo najkrajšie a čo najlepšie, tu sú naše tipy.  

Jedinečnú vianočnú atmosféru v príbytku vytvoria rôzne vianočné dekorácie z prírodných materiálov – vianočná ruža, adventný veniec a vianočný stromček. No výborne pôsobí aj čečina vo váze alebo vetvičky so šiškami vložené do ikebany.          

Zátišia s vianočnými dekoráciami, so soškami anjelov a s inými rozprávkovými bytosťami, je dobré ozvláštniť svetelnými ozdobami. Staviť môžete na lampášiky rôznych farieb a veľkostí alebo na svetelné reťaze, ktoré rozžiaria aj najtmavší kút.  

A ako dotiahnuť výzdobu do dokonalosti? Tento rok si skúste skrášliť domácnosť typickým vianočným bytovým textilom – na kuchynský stôl prestrite vianočný obrus a na pohovku v obývačke rozložte vankúše či deky s vianočnými motívmi.   

Nielen v detskej izbe, ale aj v spálni počas celého adventného obdobia príjemnú náladu vyvolá posteľná bielizeň so zimnými motívmi, v kúpeľni zasa dobre poslúžia aj uteráky a osušky s vianočnou tematikou. Šťastné a veselé, priatelia!