4. mája 2024

Chystáte sa na valentínsky ples?

Aj vy sa už tešíte na tohtoročnú plesovú sezónu a práve rozmýšľate nad tým, aké šaty spomedzi toľkých materiálov, strihov a štýlov si vybrať na valentínsky ples? Tu sú naše tipy!

Pred kúpou sa zamyslite nad tým, či chcete byť stredobod pozornosti alebo vám vyhovuje splynúť s davom. Očarujúce môžu byť celkom jednoduché aj extravagantné šaty, no nikdy nepodceňte vlastné pohodlie.

Pokiaľ by ste sa aj v tých najkrajších šatách sveta nemali cítiť komfortne, radšej hľadajte ďalej, až kým nenájdete tie najvhodnejšie, ktoré vám perfektne sadnú v každom smere a podporia vašu osobnosť.

Zvoľte si šaty, ktoré vás nebudú nikde tlačiť, ani omínať, ktoré vás budú spoľahlivo reprezentovať. Plesové šaty patria k tým kúskom oblečenia, ktoré vyjadria osobný štýl iba vtedy, ak sa v nich žena cíti sebaisto a príjemne.      

Strih vyberajte podľa typu postavy, aby zvýraznil prednosti a zakryl prípadné nedostatky. Iný strih šiat potrebuje žena s obdĺžnikovou postavou v tvare písmena H a iný s postavou obráteného trojuholníka v tvare písmena T.

Iné šaty lichotia postave v tvare presýpacích hodín – písmeno X a iné zaoblenej postave v tvare písmena O. A celkom iný strih plesových šiat pristane žene s postavou v tvare hrušky – v tvare písmena A.     

A aby vám na valentínsky ples zostali len tie najkrajšie spomienky, tak nezabudnite, že dámska róba má bezchybne ladiť nielen so šperkmi, kabelkou a obuvou, ale aj s mejkapom a s účesom.