28. apríla 2024

Ako prekvapiť partnera na Valentína?

Sviatok zamilovaných sa zapísal do našich diárov už pred mnohými rokmi. V polovici februára sme si už tradične zvykli premeniť jeden obyčajný deň na slávnostnejší a stráviť ho s našimi blízkymi. A pokiaľ chcete tento rok svoju lásku naozaj očariť, môžete ju prekvapiť svojim kulinárskym umením.  

Poznáte ten príjemný pocit, keď niečo plánujete a s láskou pre toho druhého pripravujete? Darovať na Valentína svojej polovičke vlastnoručne pripravený dezert, dodá oslave jedinečný náboj. Či si na darčeky k sviatku zaľúbených potrpíte alebo nie, určite budete súhlasiť, že osláviť lásku sladkým gastronomickým zážitkom, v podobe chutnej želé bábovky, je úžasný nápad.

Aký darček na Valentína môže byť krajší, než vlastnoručne pripravená maškrta? A navyše, želé bábovky patria k tým najobľúbenejším dezertom. Na jahodovú želé bábovku budete potrebovať: 500 g čerstvých jahôd, 2 balíčky tortového želé, 4 PL cukru, 400 g kyslej smotany, 200 g bieleho jogurtu, 50 g práškového cukru, 1 balíček trstinového citrónového cukru, 2 balíčky citrónovej kôry, 2 balíčky želatínového stužovača a 200 ml vody.

Príprava želé bábovky je nenáročná, trvá asi dvadsať minút a uvedené ingrediencie sú na približne desať porcií. Na začiatku v hrnci rozmixujte jahody pomocou ponorného  mixéra, pridajte tortové želé a 4 PL cukru. Za stáleho miešania priveďte zmes do varu a varte asi minútu. Želé naplňte do polovice bábovkovej formy a nechajte ju v chladničke stuhnúť.    

Potom v mise zmiešajte kyslú smotanu s jogurtom, práškovým cukrom, trstinovým cukrom a citrónovou kôrou. Želatínový stužovač pripravte s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Pripravenú zmes dajte do bábovkovej formy na stuhnuté želé a dezert vložte do chladničky aspoň na  hodinu. Následne stuhnutú bábovku opatrne vyklopte a môžete podávať.