28. apríla 2024

Moderná kúpeľňa – relaxačná oáza

Voda je plná života. Pravidelné a cielené používanie vody má na telesné a duševné zdravie nenahraditeľné účinky. Sebastian Kneipp – zakladateľ prírodnej liečby vodou už v roku 1860 vedel, ako veľmi môže hydroterapia ovplyvniť zdravotný stav človeka smerom k lepšiemu.         

V súčasnosti sa požiadavky na výkonnosť v pracovnom i v osobnom živote ľudí neustále zvyšujú, preto človek prirodzene zvyšuje svoje nároky na plnohodnotný oddych. A tak sú dnešné kúpeľne využívané nielen na hygienické účely, ale aj na relaxáciu. Investovať do tejto miestnosti toľko, aby plne vyhovovala potrebám celej rodiny, sa vyplatí.

Kúpeľňa, ktorá kráča s dobou je vybavená kvalitnou kúpeľňovou keramikou a moderným nábytkom. Ľahko sa udržiava čistá a sú v nej nielen pokrokové technické vymoženosti, ale aj štýlové dizajnové doplnky, ktoré v prostredí vytvárajú príjemnú atmosféru.           

Dnes nemusí byť vaňa len pasívnou nádobou v priestore, ale aj miestom, ktoré poskytne skvelú masáž. Hydromasážne vane majú po bokoch, v oblasti chrbta a chodidiel umiestnené dýzy, ktoré poskytnú uvoľnenie svalstvu celého tela.   

Moderné sprchovacie kúty sú maximálne komfortné. Ich základnou súčasťou je vanička a batéria s hlavovou i ručnou sprchou. Okrem základného vybavenia však disponujú aj množstvom praktických doplnkov – odkladacie poličky, sklopné sedadlá či náladové osvetlenie. 

Do kúpeľne patrí nielen pohodlná vaňa a sprchovací kút, ale aj umývadlo, ktoré spĺňa všetky nároky estetiky a účelnosti. Umývadlá súčasnosti sa premenili na praktické dekoratívne predmety krásnych tvarov a vďaka jedinečnému dizajnu sa doslova stali ozdobami kúpeľní.