2. mája 2024

Ako vyzdobiť záhradný kútik

Záhradné zákutia majú veľký potenciál. S trochou úsilia ich môžete premeniť na príjemné miesto na čítanie knihy alebo pitie rannej kávy. Ak máte aj vy v záhrade zabudnutý kút, ponúkame vám niekoľko nápadov, ako ho ozvláštniť.

Nie je dôležité, či máte v rohu záhrady veľký priestor alebo len niekoľko centimetrov štvorcových, každé zabudnuté miesto v záhrade ponúka viacero možností na zveľadenie a zlepšenie. Niektoré riešenia sú nenáročné na výstavbu aj na údržbu a mnohé z nich sa dajú vytvoriť za jedno popoludnie.

Aby ste sa na terase alebo v záhradnom zákutí mohli cítiť príjemne, treba mať dostatok súkromia. Ak vám nepomôžu vysoké rastliny, súkromie vytvorte pomocou drevenej zásteny. Zástenu môžete ozdobiť až desiatimi rôznymi odtieňmi lazúrou Luxol Dekor, ktorá ochráni drevo pred poveternostnými vplyvmi a UV žiarením.

Ak dávate prednosť klasike, vyskúšajte lazúru Xyladecor NATUR PRO, ktorá na povrchu dreva vytvára silný, polomatný, saténový film. Lazúra skvelo zvýrazňuje štruktúru dreva a zároveň ho chráni pred slnečným žiarením a inými nepriaznivými poveternostnými vplyvmi.

Pokiaľ priestor medzi vašou záhradou a susedmi delí nevzhľadný múr, ani vtedy sa nemusíte vzdávať jeho krásy. Dulux Weathershield Silicon Plus je farba na báze silikónovej živice s extrémnou priepustnosťou, ktorá zaručuje farebnú stálosť a zabraňuje rastu machu aj riasám. Na výber je až 3 000 odtieňov.

Záhradný nábytok nemusí byť luxusný, ani drahý. Stačí jednoduchá drevená lavička alebo paleta. Nemáte k dispozícii veľa miesta? Postačí malé kreslo so stolíkom a nemusíte kupovať nič nové. Aj starú kovovú stoličku môžete rýchlo premeniť na dizajnérsky kúsok pomocou farby Hammerite Priamo na hrdzu. Farba chráni kov pred koróziou až osem rokov.

Našli ste pri upratovaní okolia domu starý bicykel, kvetináč alebo iné veci? Vytvorte vďaka nim v záhrade jedinečné miesto – krásny záhradný relaxačný kútik. Farebný lampáš, ručne vyrobená socha alebo iné umelecké dielo patria ku kúskom, ktoré dodajú záhradnému zákutiu život a zábavnú energiu. Jedná sa o detaily, ktoré skvelo spríjemnia atmosféru.