27. apríla 2024

Kde umiestniť doma bicykel?

Niekto relaxuje s rodinou, iný s priateľmi a mnohí si najlepšie oddýchnu vtedy, keď sú sami. Niekto vo voľnom čase uprednostňuje čítanie, druhý počúvanie hudby, ďalší sleduje filmy alebo športuje. Dopriať si čas len pre seba je dôležité.  

Dopriať si čas len pre seba a tráviť ho plnohodnotne, pri príjemných záľubách a koníčkoch, je pre človeka veľmi dôležité. No pravidelné prechádzky v prírode, rekreačný beh alebo rodinná cyklistika, by mala byť prirodzenou súčasťou života všetkých.

Aké možnosti má cyklista na uskladnenie bicykla v domácnosti? Aké uskladnenie je to najjednoduchšie a najpohodlnejšie? Ak niekto nemá k dispozícii garáž, pivnicu alebo inú neobytnú miestnosť, bicykel môže vodorovne alebo zvisle zavesiť doma na stenu a ďalšou možnosťou je umiestnenie do špeciálnych domácich stojanov.

Keď máte v rodine viac ako jeden bicykel, na stenu môžete bicykle umiestniť buď vedľa seba alebo nad seba. Pri tomto type uskladnenia sú však veľmi dôležité pevné háky s dostatočnou nosnosťou. Špeciálne háky alebo celé kovové konštrukcie na zavesenie bicyklov sú dostať nielen v rôznych veľkostiach, ale aj v rôznych dizajnoch a farbách.       

Ak chcete mať bicykel uložený doma na zemi, k dispozícii sú pre športovcov aj špeciálne domáce stojany. Ich kúpou cyklista získa v domácom prostredí nielen čisté múry, ale aj väčšiu bezpečnosť, keďže stojan udrží bicykel v stabilnej polohe veľmi dobre a jednoducho za každých okolností.

Pokiaľ nemáte v chodbe alebo v predsieni dostatok miesta, voľba umiestnenia môže padnúť aj na obývaciu izbu alebo na inú miestnosť. Dnes je na trhu k dispozícii široká paleta cyklistických domácich stojanov, ktoré sú vyrobené na skvelej dizajnérskej úrovni a ktoré nerušia vzhľad miestnosti ani v obytnom priestore.